Wat moeten ondernemers doen met hun site?

 

Een tabje met Visie. Check. Tabje met Team. Check. Tabje met Contact: Check. Als ondernemer lijk je je site goed op orde te hebben als je dit soort informatie meldt. Elke bezoeker kan alles te weten komen over je product of dienst en misschien heb je zelfs wel referenties van tevreden klanten. Klinkt goed toch, en dat zou toch je als het eindpunt kunnen beschouwen? Of kan je meer met je site?

 

Geen tijd?

Als het goed is, zegt alles op je site iets over jou, je onderneming  en waar je voor staat. Hoe je klanten benadert of hoe je uitblinkt op je vakgebied. Al die losse informatie zegt op zich iets, maar het jammere is dat op die manier de samenhang ontbreekt. Het verhaal mist. Nogmaals, de gerangschikte informatie is mooi voor de bezoeker, maar hoe komt die op je site? De mensen die je kennen, die weten je te vinden, maar wie jou niet kent? Waar kan die iets over je bedrijf te weten komen? En hoe? In onze information overloaded tijden is opvallen lastig: kijk maar eens naar je eigen agenda. Heb jij de tijd om te zoeken naar een bedrijf dat je niet kent? Natuurlijk niet? Maar heb je wel de tijd voor een scherp goed gelezen verhaal? Dat je aandacht trekt omdat het over iets gaat dat jou bezighoudt? En dat je in dit inspirerende, informatieve, goed geschreven artikel kennismaakt met een bedrijf. Waar je via een link in het artikel terecht kan komen op de site van dat bedrijf. Zo maak je je potentiële bezoekers in één keer duidelijk wat er van hen verwacht wordt.

Out of the blue gaan googelen?

Stel jezelf daarom voor de grap eens de vraag: mensen die geïnteresseerd in jouw onderneming, dienst of product zouden kunnen zijn, en die online surfen: wat moeten zij doen? Verwacht je dat ze je out of the blue gaan googelen? Of wil je ze na een fijne leeservaring, positief gestemd richting je site zien doorklikken? Dat soort stukken vallen niet uit de lucht. Ze moeten namelijk niet alleen goed geschreven zijn. Ze moeten ook de verbinding leggen tussen iets dat de aandacht van potentiële bezoekers trekt en jouw onderneming.

“Laten we optrekken tegen Filippus”

Met het schrijven van dit soort stukken kan Plop Marketing je helpen. Het feit dat jij nu nog aan het lezen bent, bewijst dat. Met onze journalistieke aanpak schrijven we helder verwoorde, vlot geschreven artikelen die de aandacht trekken. En wij houden de woorden aan van David Ogilvy, de Britse advertentie tycoon, oprichter van het baanbrekende reclamebureau Ogilvy & Mather en ook wel de Father of Advertising: ‘’Ik beschouw reclame niet als entertainment of een kunstvorm, maar als een informatiemedium. Als ik een advertentie schrijf, wil ik niet dat je me vertelt dat je het creatief vindt. Ik wil dat je het zo interessant vindt dat je het product koopt.’’ Toen de Griekse redenaar Aeschines sprak, zeiden ze: ‘Wat spreekt hij goed.’ Maar toen zijn politieke tegenstander Demosthenes sprak, zeiden ze: ‘Laten we optrekken tegen Filippus.’’

Wil jij dat we samen met jou optrekken? Om jouw communicatie naar het volgende level te tillen? Om zo je verhaal te delen en meer traffic naar je site te trekken? Klik dan hier voor een demo of neem hier contact met ons op over artikelen met to-the-point intro’s en pakkende titels.

 

Lees ook:

Corporate storytelling: Wie haalt de watermeloenen?