Een krachtige tool om jouw bedrijf online te promoten: Facebook. Zoals bekend heeft dit platform een enorm grote doelgroep, en biedt het veel kansen voor jou als ondernemer. Door bijvoorbeeld een bedrijfspagina aan te maken, kan jij Facebook gebruiken als aanvulling op jouw branding. Een goede bedrijfspagina zorgt voor meer klanten, interactie en bereik. Dit leidt uiteindelijk tot een stijging van jouw omzet. Dankzij de volgende tips and tricks word jij koning of koningin op het gebied van Facebook.

Waarom is branding belangrijk?

Branding is een overkoepelend begrip voor onder andere het vermelden van een logo, een huisstijl, de marketing en adverteren. Het is een middel om producten, diensten of organisaties van elkaar te onderscheiden. Dit is een mooie manier om waarde te creëren voor jouw merk en om te zorgen dat de consument jouw merk gaat herkennen. Door middel van branding kan je een sterke merkidentiteit schetsen wat bijdraagt aan het in de markt zetten van een onderneming. Creëer visuele elementen die de doelgroep kan herkennen. Zoals het verwerken van je logo in de afbeeldingen en het werken met een standaard kleurenpalet wat aansluit op je huisstijl.

Branding op Facebook

De eerste maar belangrijkste stap om een Facebook-pro te worden, is het creëren van een Facebook bedrijfspagina. Hierdoor verschijnen er een aantal extra functies waardoor je de consument in een loyale volger kan veranderen. Een Facebook bedrijfspagina geeft je namelijk de mogelijkheid om onder andere evenementen te creëren, je bedrijf te promoten en om promoties en updates te plaatsen. Vervolgens is het van belang om een pakkende profielfoto toe te voegen waarop het logo goed zichtbaar is. De volgende stap is het toevoegen van de juiste achtergrondinformatie. Zorg dat de klant middels de achtergrondinformatie direct ziet waar je bedrijf voor staat, wat je aanbiedt en hoe ze contact met je kunnen opnemen. De eerste indruk is essentieel, dus zorg dat de kwaliteit van de gekozen foto’s goed is. Een extra tip: over het algemeen is de kwaliteit van afbeeldingen van PNG- formaat het beste. Vanuit Facebook krijgt je bedrijfspagina automatisch een URL-link toegewezen, maar om je online zichtbaarheid te vergroten is het aan te raden om een persoonlijke URL aan te maken. Dit vergroot je vindbaarheid in zoekmachines. Nu de basiselementen zijn gekozen, kan je beginnen met het visualiseren van de berichten. Zorg dat deze bij je merkidentiteit passen, zodat één en één samen drie wordt: dit zorgt voor een mooi geheel.

Content plannen

Na het instellen van de profielfoto, de juiste achtergrondinformatie en de gepersonaliseerde link kan je beginnen met het schrijven van een plan van aanpak. De gecreëerde Facebook bedrijfspagina moet overzichtelijk blijven. Daarnaast is het belangrijk om verschillende soorten berichten te schrijven en content te publiceren: dit kan middels het maken van een content-kalender. Zo garandeer je een herkenbare frequentie in de berichten die je plaatst. Tijdens het invullen van de content-kalender kan je aangeven wat voor soort bericht jij wekelijks op een vast moment op jouw bedrijfspagina wil zetten. Zo kan maandag een dag zijn van grappige behind-the-scenes content, en de dinsdag een vast moment zijn om een Facebook poll te plaatsen. Om de content-kalender nog concreter te maken is het gemakkelijk om ook onderwerpen als doelgroep, het soort content en de tijd van plaatsen erin te verwerken.

 

Interesse in het versterken van je merkidentiteit? Wij staan klaar om je verder te helpen en je onderneming te helpen groeien. Onze journalisten zijn gespecialiseerd in het schrijven van pakkende artikelen om jouw online merkidentiteit te versterken. Boek geheel vrijblijvend een (gratis) demo bij ons, en wij lichten je graag toe hoe wat wij voor je kunnen betekenen!