Als ondernemer voel jij je als een vis in het water. Waarom zijn ondernemers dan net goudvissen, denk je? Nou, het is doorslaggevend in welk water je zwemt. Maak jij steeds hetzelfde rondje in je veilige vissenkom, of zwem jij in de wijde zee? Kom erachter waar jij zwemt en waarom dat zo belangrijk is en lees verder.

Zwem je in de zee of in een kom?

Een goudvis in een kom leidt een stabiel leven. Hij zwemt tevreden rondjes, eet voldoende en groeit tot een respectabele grootte. Hetzelfde geldt voor sommige ondernemers. Ben jij een goudvis in een kom? Dat betekent dat je onderneming een constant niveau heeft bereikt, genoeg verdient en jij comfortabel rondjes kan zwemmen zonder al te veel zorgen. Maar hoe zit het met de goudvissen in de wijde zee?

Wist je dat een goudvis in open water wel vijfmaal groter kan worden dan een goudvis in een kom? Toegegeven, met de risico’s die op de loer liggen heeft de vis meer kans om ten onder te gaan als voer van concurrenten, maar de goudvis denkt in kansen! Stappen uit het comfort van de vissenkom zorgt ervoor dat je uitgroeit tot wat je wil zijn: een grote vis (in jouw branche).

Groei naar je omgeving

Soms is de buitenwereld voor een ondernemer net die grote, wilde zee voor een goudvis. Het is de plek waar je het liefste wil zijn, maar het is ook angstaanjagend in vergelijking met je veilige comfortzone. Juist daarom is het belangrijk om te weten waar je nu zit, en waar je wil zijn. Ondernemers zijn goudvissen, omdat ze ook groeien naar hun omgeving. Het kan dus zijn dat je comfortzone je klein houdt. Ook al voelt het prettig aan.

Uit die KOM-fortzone stappen, risico’s blijven aangaan en vertrouwen op je instinct is waar je van groeit als ondernemer. Dat kalme, warme water is lekker om in rond te dobberen, maar het zijn de grote golven van de zee die je moet trotseren om jouw passie voor ondernemen te blijven voeden. Hoe je dat doet?

Stap uit je comfortzone

Een belangrijke mindset in doorgroeien is dat je altijd in een proces zit. Een mijlpaal of plateau is daarom geen eindstation, maar een startpunt voor het bereiken van nieuwe doelen. Zo voorkom je dat die comfortzone net iets té lekker zit. Deze mindset kun je aanleren door het juist in te voeren bij dingen die je niet meteen aan ondernemen doen denken. Neem een compleet andere route naar je werk, of lunch eens bij die tent waarvan je niks op het menu kent. Leer jezelf oncomfortabel voelen, want dat betekent dat je je ontwikkelt. Vervolgens kun je die instelling projecteren op je werk

Eén factor waarbij je je altijd moet richten op de volgende stap, is je online marketing. Je bouwt je website en sociale media op naar een goed niveau, maar de online wereld ontwikkelt zich razendsnel door. Dus blijf jezelf steeds weer vragen: waar is de zee? Welke uitdaging moet ik aangaan om te blijven groeien? Een lastige beslissing die risico’s met zich meebrengt. Plop Marketing helpt je dan ook graag met het maken van een keuze.

Want ja, een vis in de zee of in de kom… de beste stuurlui staan aan wal, toch? Onze journalisten schrijven, plaatsen en promoten 1 á 2 artikelen per maand. Zo groeit jouw online marketing naar een volgend niveau, buiten de comfortzone. Kijk hier voor meer informatie, boek een gratis demo en we zet jouw eerste stap richting de zee!