Even ter inspiratie… als ondernemer wil je dat je bedrijf online en offline goed zichtbaar is zodat klanten je goed kunnen vinden. Maar hoe pak je dat effectief aan zodat de resultaten ook op de lange termijn zichtbaar blijven? Dé hamvraag natuurlijk… dus hier wat tips.

Een SMART-doel

Allereerst is het belangrijk om duidelijk voor ogen te hebben wat je wil bereiken met jouw marketingstrategie. Of dat nou meer sales, meer bezoekers of meer naamsbekendheid is, of simpelweg meer clicks naar jouw website. Maak het concreet door je doelstelling SMART te formuleren. SMART staat voor: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden. ‘’Wat extra verkopen’’ wordt dan bijvoorbeeld ‘’Voor 1 januari 2022 wil ik 200 meer verkopen hebben gedaan dan het jaar daarvoor’’. Door je doelstelling SMART te formuleren wordt je doelstelling richtinggevend: het geeft aan wat je wilt bereiken en stuurt het gedrag van je medewerkers en van jezelf. Want, als je niet weet waar je heen wilt, dan kom je er ook niet…

Website

Het is een cliché, maar bij veel bedrijven is het nog niet helemaal op orde: de website. Je website is namelijk hét online visitekaartje voor jouw onderneming, dus het is belangrijk dat deze er uitnodigend en overzichtelijk uitziet. Vaak ben je zelf erg gewend aan de manier waarop jouw website werkt, maar dat geldt niet voor een nieuwe klant. Laat eens een paar nieuwe ogen kijken naar je site en wees niet bang om kritiek te ontvangen. Wist je trouwens dat 70 procent van de zoekopdrachten wordt gedaan via een mobiel apparaat? Het is daarom ook belangrijk dat de mobiele versie van je site gebruiksvriendelijk is. (Ik ben benieuwd wat je van onze website vindt… dus stuur een mail naar mij: steven@plopmarketing.com)

Originele content

Als je goed georganiseerde website zich uiteindelijk in het World Wide Web bevindt, moet hij opvallen tussen alle andere websites. Google scheidt goede van slechte websites op basis van meerdere factoren, dat zijn er rustig honderden en dat veranderd steeds. Maar één daarvan, en dat ervaren we elke dag, is het hebben van originele en steeds nieuwe content. Door regelmatig authentieke content te schrijven op jouw website ziet Google jou als een valide en actieve website en kom je hoger in de organische zoekresultaten. Want een actieve website is relevanter dan een passieve (zo stelt Google dat). Je kan dit doen door artikelen van hoogwaardige kwaliteit te schrijven, ondersteund door originele foto’s.

Advertorials

Een advertorial is een artikel dat op het eerste gezicht nieuws lijkt, maar in feite een product of dienst promoot. Een van de eerste gebruikers van de advertorial was Julius Ceasar. Toen Julius in Gallië (het huidige Frankrijk) aan het vechten was, stuurde hij regelmatig updates naar Rome om de inwoners op de hoogte te houden over zijn overwinningen. Caesars politieke vijanden probeerden zijn reputatie te vernietigen. Deze voortgangsrapporten waren ogenschijnlijk om de republiek op de hoogte te houden, maar waren in feite bedoeld om de publieke opinie te versterken. Net zoals Caesar de advertorial gebruikte om de publieke mening te verbeteren, kunnen bedrijven dezelfde techniek gebruiken om positieve merkimpressies te genereren. Bijvoorbeeld door een nieuwsartikel op je site te zetten die de positieve kanten van je product belicht. Doe dit niet te vaak… maar wel doen dus!

Social media

Tja, logisch. We weten dit natuurlijk allemaal, maar het plaatsen van je originele content moet je niet beperken tot alleen je website. Op social media kan je alvast een tipje van de sluier onthullen en je potentiële klanten nieuwsgierig maken met mooie content. Zo ben jij immers ook binnengekomen toch? Dus als je een blog of artikel plaatst op jouw website, post dit dan altijd via alle social mediakanalen met een link naar jouw site.

Ben jij ook benieuwd hoe je je marketing kan verbeteren door middel van originele en prikkelende content? Je kan dit zelf doen, maar je kan het ook uitbesteden! De journalisten van PLOP kunnen je hierbij helpen door hoogwaardige artikelen te schrijven die passen bij jouw onderneming. Voor een demo kan je op deze link klikken, leuk om je te ontmoeten!