Het delen van content met je potentiële klanten. Tegenwoordig is elke ondernemer hiermee bezig. Maar, op welke dagen en tijden is jouw doelgroep actief? En hoe blijf je consistent? Je wil potentiële klanten immers niet afschrikken met te veel artikelen, maar wel top-of-mind blijven bij deze prospects. Door het volgen van een gemakkelijk stappenplan leg ik je graag uit hoe je dit op een vlotte en gestructureerde manier kan doen!

Stap 1: wanneer zijn je volgers actief?
Na het posten van content wil je de likes, enthousiaste reacties en berichten graag zien binnenstromen. Met als het ultieme doel om meer bezoekers naar de site te krijgen en zo uiteindelijk meer conversie te realiseren op je website. Helaas werkt dit niet zo makkelijk. Een stap in de juiste richting is om te analyseren wanneer je doelgroep actief is; maar hoe doe je dat? Middels de pagina-statistieken van je social mediakanalen krijg je een gemakkelijk overzicht met tijden en dagen. Zo kan je binnen een halve minuut zien wanneer jouw doelgroep online actief is. Zie je een grote piek op zondagochtend? Dit is het moment om je potentiële klanten te verrassen met een recept van een heerlijk sapje voor na het sporten.

Stap 2: don’t overkill
Door het te veel posten van content op social mediakanalen kan je volgers verliezen. Want elk uur een nieuwe lifestyle tip posten, dat kan niemand bijhouden. Zorg dat je potentiële klanten nieuwsgierig blijven naar nieuwe posts: een leuke challenge, een goede korting of een toffe deal, sleep die klanten binnen!

Stap 3: de contentkalender
Na het bepalen van de juiste hoeveelheid posts is het tijd voor het maken van een contentkalender. Het woord spreekt al voor zich, maar kort uitgelegd is de definitie: een overzichtelijke agenda voor het plaatsen van je content. Deze kalender bevat een aantal essentiële onderdelen: de datum van het posten, de tekst bij de content, en een passende afbeelding. Daarnaast is het belangrijk om in te springen op specifieke dagen. Nationale Pizza-dag, internationale sportdag of wereldwhisky-dag, welke speciale dag past bij jouw onderneming? Is het nog niet helemaal duidelijk hoe een contentkalender er precies uitziet? Via deze link vind je een handige template.

Stap 4: Invullen maar!
Ik neem je graag mee met een voorbeeld: heb je een platform over de onderwerpen gezondheid en fitness? Begin met het analyseren van de dagen en tijden waarop je potentiële klanten online zijn, bepaal de hoeveelheid posts en start met het inplannen. Maandag voor een #meatlessmonday recept, donderdag een inspirerende quote en in het weekend een pakkend artikel met tips over een mooier en vitaler leven. Door dit consequent te doen, weten je volgers wat zij kunnen verwachten en ontstaat er een systematische manier van het creëren en posten van je content.

Vind je het inplannen van content lastig en weet je niet waar je moet beginnen? Wij van Plop Marketing helpen je graag verder. Wij begrijpen dat het soms fijner kan zijn om met iemand anders te kijken naar je contentplanning, om zo nieuwe inzichten te verkrijgen. Dingen die je als ondernemer misschien nog niet zijn opgevallen, maar die wij als experts meteen zien. Benieuwd hoe wij dat doen? Boek hier dan een gratis demo. We kijken uit naar een prettige samenwerking. Tot snel!