De gele M in combinatie met een rode achtergrond: McDonald’s. Recent had het merk een campagne waarbij er maar een klein stukje van het herkenbare logo te zien was. Alhoewel de naam van het bedrijf nergens werd genoemd, wist elke voorbijganger direct van welk merk deze reclame was. Zó herkenbaar is de gele boog in combinatie met de rode achtergrond. Herkend worden, jouw merkbeleving optimaliseren en zo meer omzet generen: dat is wat jij wil bereiken als onderneming. Hierbij is je online identiteit belangrijk om jouw onderneming goed op de markt te zetten. Niet alleen de inhoud van je berichten, maar ook de uitstraling daarvan is op social media-uitingen van belang.

Tijdens het uitwerken van je businessplan heb je tijd besteed aan het creëren van een passende huisstijl waarbij je met zorg en enthousiasme een herkenbaar en typerend beeld hebt weten neer te zetten. Veel ondernemers vergeten soms dat je de gemaakte huisstijl ook op je Facebook-bedrijfspagina kan meenemen. Benieuwd hoe jij verschil maakt met het inzetten van jouw huisstijl? Lees dan snel verder.

First things first: Waarom is een sterke huisstijl belangrijk?
Het antwoord is simpel: herkenbaarheid. Je visuele identiteit kan op een positieve manier jouw imago beïnvloeden en gaat verder dan alleen het hebben van een logo; dit heeft namelijk invloed op de gehele merkbeleving. Uit onderzoek van de Global Customer Experience Exellence Analysis van KPMG blijkt dat de bedrijven die hun klanten de beste ervaring bieden, wel tot 50% meer omzet genereren.

Drie implementatietips
1. De omslagfoto
Het eerste wat opvalt als je als bezoeker op een Facebook-bedrijfspagina terecht komt: de omslagfoto. Hoe zorg je dat deze goed is? Denk na over je marketingboodschap, integreer de kleuren van je huisstijl en zorg dat je je logo erin verwerkt. Zo weet de consument direct wat hij/zij kan verwachten van jouw onderneming.

2. Consequentie is key
Het lettertype, het kleurgebruik en het soort afbeeldingen heb je waarschijnlijk al bepaald bij het creëren van jouw huisstijl. Zorg dat je website en socials hand in hand gaan en maak zo een kloppend geheel. Een merk wat dit goed doet is Bol.com. Met een dosis aan humor en grappige quotes promoten zij nieuwe producten altijd op dezelfde, geestige manier. Alhoewel de uitingen compleet anders zijn op Facebook dan op de website, is de huisstijl direct herkenbaar op beide platformen. Twijfel je bij het maken van je content of je goed op weg bent? Kijk dan even terug naar je huisstijl en bekijk of je post hier goed op aansluit.

3. Tone-of-voice
Niet alleen visueel beeld, maar ook de manier van schrijven kan zorgen voor herkenbaarheid. Schrijf je zakelijk of benader je je klanten op een humoristische manier? Ontwerp je eigen unieke manier van communiceren en laat zien wat voor bedrijf je bent. Niet alleen met humor kan je een opmerkelijke tone-of-voice creëren. Zo doet het merk Volvo dit op een andere opvallende manier: mysterieus en met pakkende quotes, die je als klant exclusief laten voelen: ‘Designed for Generations’. Het zegt misschien niet zo veel, maar mooi klinkt het wel!

Niet alleen de bovenstaande tips, maar ook wij van Plop Marketing helpen je graag een stukje in de goede richting. Wij schrijven waardevolle content om jouw online identiteit en merkbeleving nóg sterker te maken, en dit allemaal in jouw huisstijl. Wij hebben een enthousiast team aan journalisten die staan te springen om samen te werken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Boek dan een demo via deze link.