Je doelgroep bereiken was altijd al lastig: flyers uitdelen voor de supermarkt of reclamefolders in de brievenbus waren al uit de mode. Maar nu thuiswerken het nieuwe normaal is, mag het duidelijk zijn dat de huidige marketingstrategieën zo goed als volledig verschoven zijn naar de online wereld. En ook in 2022 zal de populariteit van digital marketing alleen maar toenemen. Daarom geven wij jou drie inspiraties om jouw onderneming te laten groeien met behulp van digital marketing.

1. Verzamel klantbeoordelingen

Klantenbeoordelingen zijn van grote waarde, voor zowel klantbehoud als voor je toekomstige klanten. Geef toe, jij gebruikt TripAdvisor toch ook wel eens om het best aangeschreven restaurant in de buurt van jouw vakantiehuisje te vinden? En voordat jij die nieuwe tv aanschaft, lees je nog even goed de reviews door? Het is van belang dat klanten hun goede ervaring met jouw onderneming kunnen delen op jouw website of andere social kanalen. Door deze reviews te verzamelen, krijgen potentiële, nieuwe klanten een helder en reëel beeld van het product of de dienst die jij aanbiedt. Jouw klanten kunnen hun review achterlaten via de klassieke 5-sterren functie, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om klantbeoordelingen te verzamelen. Gebruik bijvoorbeeld de poll-functie op Instagram Stories om je volgers vragen te stellen. En wist je al dat je anderen kan aanbevelen via LinkedIn?

2. Maak het persoonlijk

Door de tijd waarin we leven en (thuis)werken, verloopt zo goed als alle communicatie digitaal. Dit kan de afstand tussen je onderneming en jouw klanten vergroten. Het is daarom belangrijk dat jouw onderneming zo persoonlijk mogelijk is dan wel blijft. Hiervoor is online content een perfecte oplossing. Maak bijvoorbeeld video’s waarin je uitlegt wat jullie product of dienst precies inhoudt of neem de kijker mee achter de schermen van je bedrijf door live te gaan op Instagram. Bovendien zijn podcasts razend populair, waarmee je de luisteraar op een eenvoudige manier kan boeien. Het zijn allerlei verschillende manieren om jouw bestaande en potentiële klanten een inkijk te geven in je onderneming. Dit maakt jouw bedrijf vertrouwd, authentiek en dus aantrekkelijk.

3. Visuele nieuwsbrief

Het is belangrijk om bestaande en potentiële klanten op de hoogte te brengen van de werkzaamheden en ontwikkelingen binnen jouw onderneming. Dit kan via een nieuwsbrief. Maar let op: niemand zit te wachten op lange lappen tekst vol informatie die alleen de afzender belangrijk vindt. Verdiep je in de lezer, wie is hij/zij en aan welke informatie is behoefte? Ook belangrijk: maak je nieuwsbrief visueel met foto’s of plaatjes die passen bij je brand en het gevoel dat jij wilt overdragen. Of denk eens aan een infographic. Door bepaalde cijfermatige of geografische informatie in een beeld te verwerken, prikkel je de ontvanger sneller dan via tekst alleen. Je zult merken dat jouw nieuwsbrief een stuk vaker wordt geopend en bekeken.

Met deze drie inspiraties voor digital marketing kan jouw onderneming knallend het nieuwe jaar in. Benieuwd naar meer? Plop Marketing helpt je graag om jouw onderneming nog meer te laten groeien. Dit doen wij door maandelijks twee artikelen te schrijven, te plaatsen en te promoten. Ga naar plopmarketing.com om te zien wat wij voor jou kunnen betekenen.