Als ondernemer weet je één ding zeker: jouw product, dienst of service is de beste van de wereld. Maar je weet ook dat het niet gaat om gelijk hebben, maar om dat te krijgen. Dus hoe overtuig je de rest van de wereld? Entree Plop journalist Kevin: “De passie die ondernemers hebben voor hun bedrijf, is voor mij de grootste inspiratiebron. Voor mij is een stuk pas af, als ik die onder woorden heb weten te brengen.”

Als klanten kiezen voor Plop journalist Kevin, wat kunnen ze verwachten?

“Mijn artikelen bieden allemaal een mix van goede, feitelijk juiste content, de tone of voice die de klant wil en mijn eigen stijl. Die is wat frivool, tongue-in-cheek, maar uiteraard altijd rekening houdend met de wensen van de klant. Mijn ervaring is dat de klant en ik hier de eerste 1 à 2 artikelen nog wat naar zoeken, maar dat het daarna soepel loopt. De feedback die ik van klanten krijg helpt daar enorm bij, want dan kan ik nog beter aan hun wensen voldoen. Het mooiste compliment dat ik dan ook kan krijgen, is als iemand aangenaam verrast is over hoe ik hun passie onder woorden heb gebracht. ‘Zo kan ik het zelf niet vertellen,’ hoor ik dan. Maar dat hoeft ook niet, daar ben ik voor.”

Waar schrijf je het liefste over?

“Sport, fitness en voeding vind ik heel interessant, maar andere onderwerpen zijn me eigenlijk net zo lief. Reden daarvoor is dat ik een zwak heb voor passie. Oftewel, zelfs als een branche me op het eerste gezicht niet zoveel zegt, kan ik toch erg geïnspireerd raken als iemand daar vol vuur over spreekt. Daarom is schrijven voor Plop Marketing zo leuk, omdat er veel ondernemers klant zijn bij wie de passie voor hun zaak of dienst uit de oren spuit. Daarnaast gedij ik juist bij variatie. Het dwingt mij tot een frisse blik, wat de klant frisse artikelen garandeert. Wellicht dat ik mij op termijn ga specialiseren, maar laat mij op dit moment maar lekker allround schrijven.”

Waar komt jouw passie voor schrijven vandaan?

“Op de basisschool schreef ik al korte verhaaltjes en gedichtjes, maar er serieus iets mee doen, dat kwam eigenlijk pas op het ROC. We kregen daar bij Nederlands onder meer les in creatief schrijven en op een dag moest ik mij na een les bij mijn lerares melden. De laatste keer dat ik dat moest, was op de middelbare school toen ik iets fout had gedaan. Nu werd me verteld hoezeer ze genoot van mijn stukken, en dat ik er volgens haar eigenlijk iets mee moest gaan doen. Toen vielen een aantal puzzelstukjes op zijn plaats en besloot ik er werk van te maken. Dat werd een vervolgstudie journalistiek. Erg interessant vanuit een schrijvend perspectief, maar een 24/7 news junkie die alleen maar de feiten najaagt, dat ben ik niet.”

Wat dan wel?

“Ik wil met woorden kunnen spelen, een verrassende invalshoek kunnen kiezen of zaken omdraaien. Bij een krant gaat dat niet, maar tijdens mijn stage bij het tijdschrift Men’s Health lukte dat al veel beter. Als ik daar een stuk schreef, kreeg ik altijd als reminder mee: “Zorg dat het Kevin is.” Die les heb ik goed in mijn oren geknoopt.
Wat ik trouwens ook niet ben, is een rapper, hoewel ik dat – ook weer uit liefde voor de taal – wel geprobeerd heb. Fantastisch, dat zoeken naar woordcombinaties die passen in de beat of bepaalde woordspelingen die je past snapt na een paar keer lezen. Als ik vrienden wel eens iets liet horen, waren die vaak enthousiast. Maar zoals een Eminem die voor een gigantisch publiek woordsalvo`s afvuurt, daar ben ik te verlegen voor. In the spotlight met taal bezig zijn… ik praat vloeiender op papier.”

Benieuwd wat Plop journalist Kevin voor jouw business kan betekenen?

Iedereen heeft iets te vertellen, maar mensen zover krijgen dat ze naar je luisteren, dat is de kunst. En die kunst verstaan wij bij Plop Marketing als geen ander. Zo kunnen we je helpen om jouw boodschap scherp te krijgen en die via frisse en relevante artikelen met het grote publiek te delen. Door regelmatig nieuwe content te publiceren, activeer je ook je website, waardoor die beter gevonden wordt, wat leidt tot meer bezoekers en een hogere conversie. Kortom, boek hier een demo voor jouw bedrijf, Kevin en de rest van Plop Marketing kijken ernaar uit jou te helpen groeien.