Als ondernemer voer jij jouw vak met passie uit, maar het oppakken van digital marketing schiet er daardoor soms bij in. Wellicht te weinig kennis en kunde, maar ook gewoon geen tijd. Voor deze ondernemers staat het Plop-team klaar dat bestaat uit jonge, enthousiaste journalisten en een nóg enthousiastere Mark. Zijn liefde voor de journalistiek is namelijk erg groot. Toen Mark werd gevraagd om als content director aan de slag te gaan voor Plop Marketing, sprong hij nog net geen gat in de lucht: “Dit is precies waar ik goed in ben, waar ik zin in heb én dat ook nog op het juiste moment.”

Mark, wat doe jij precies voor Plop?

“Bij Plop ben ik verantwoordelijk voor het eindredacteurschap. Alle stukken van de journalisten voorzie ik van een kritische blik, voordat ze naar de klant gaan. Dat mes snijdt aan twee kanten: klanten ontvangen alleen goed geschreven en geredigeerde stukken en de jonge journalisten krijgen feedback, tips en schrijfsuggesties. Zo probeer ik ze wat verder te helpen in het journalistieke vak. Wanneer je schrijft, doe je dit voor de lezer. Zie het als koken en eten. Als je kookt voor een ander, maak je iets wat de ander lekker vindt. Wanneer je iets maakt wat je alleen zelf lekker vindt, wordt het niet door de ander gegeten. Zo werkt het ook bij schrijven. Iets moet te volgen zijn voor een buitenstaander. En wat ik prachtig vind om te zien, is hoe goed de journalisten de feedback oppikken. De kwaliteit van de stukken die ik van de journalisten ontvang, is al zo goed. Ik doe dus echt mijn best om mijn feedback zo concreet mogelijk te geven. Het is een eer om bij te mogen dragen aan de stijgende lijn van de journalisten.”

Je bent eigenlijk een soort leraar. Mag ik dat zeggen?

“Dat mag je zo zeggen, dat vind ik best leuk eigenlijk. Van huis uit ben ik jurist. Ik ben rechten gaan studeren uit liefde voor de taal. Afhankelijk van de manier waarop er over een zaak wordt geschreven, betekent dit vrijspraak of honderd jaar eenzame opsluiting. Als snel vond ik dit vak te beperkt en besloot ik een master Journalistiek te volgen in Washington D.C. in Amerika. Dat was in 2006 en de verkiezingen met Obama waren in volle gang. Ik kwam in het walhalla voor de journalistiek terecht. En dat alles gewoon in mijn achtertuin! In die tijd in Amerika heb ik geleerd zo veel mogelijk naar de lezer toe te schrijven. Als je drie tot vijf minuten van je leven spendeert aan een tekst, wil je daar wel iets voor terugkrijgen. Als ik iets van een ander lees, wil ik iets lezen wat ik nog niet wist. En dat is precies wat ik wil overbrengen aan de journalisten bij Plop.”

Welke mogelijkheden zie jij voor Plop in de toekomst?

“Veel. Ik voorzie een groei zowel in klanten als in de producten die we aanbieden. De filosofie die wij aanhangen is in mijn ogen de enige juiste op het gebied van contentmarketing. SEA en SEO is zeker belangrijk, maar het begint toch echt met een goed geschreven stuk. Je kan de juiste woorden bij elkaar proppen, zodat jouw tekst wordt gevonden. Dan staat jouw slecht geschreven rotstuk bovenaan, maar niemand die dit gaat lezen. Zo werkt het niet voor mij, het gaat om de inhoud en de kwaliteit van de tekst. Wat ik zo leuk vind aan Plop, is dat wij onze klanten betrekken bij de communicatiestrategie. Wij hebben een eerlijke relatie met onze klanten. Dat vinden wij erg belangrijk.”

Welke tips zou jij de journalisten willen geven?

“Dan kom ik toch weer met mijn kookvergelijking. Ken je de Schijf van Vijf nog? Om gezond te blijven, moet je gevarieerd eten. Dit geldt ook voor je nieuwsconsumptie. Lees zoveel mogelijk verschillende dingen. Als er iets in Amerika gebeurt, kijk ik altijd op CNN én op Fox News. Het is interessant om te zien hoe nieuwsberichten zo van elkaar kunnen verschillen. Hier komt mijn juridische achtergrond weer om de hoek kijken: er is een feit en vervolgens wordt dit feit door middel van taal en woorden anders belicht. Aan alle jonge, enthousiaste journalisten: ik vond het doodeng toen ik begon met schrijven. Het was spannend om mijn gedachten aan het papier toe te vertrouwen. Iemand die zijn gedachten op papier zet, vind ik veel intiemer dan iemand die in zijn blootje is.”

Zo, dat is Mark: een ervaren journalist met een enorme passie voor het vak. En ‘Mark’ zit niet voor niks in het woord marketing. Bij Plop Marketing geven wij jouw onderneming een boost door maandelijks leuke artikelen te schrijven. Deze artikelen plaatsen we op jouw website en posten we op de door jou gekozen social mediakanalen. Niet alleen Mark, maar het hele Plop-team staat klaar om je te helpen met jouw contentmarketing. Ga naar www.plopmarketing.com om te zien wat wij voor jou kunnen betekenen.