In dit artikel introduceren we graag Plop journalist Nadine. Nadine is sinds een aantal maanden werkzaam bij Plop Marketing en is naast een vaardig schrijfster ook een getalenteerde creatieveling. Benieuwd wat zij met haar scherpe en creatieve pen voor jouw onderneming kan betekenen? Lees snel verder om meer over haar te weten.

Wie ben je, waar woon je en wat doe je?
“Ik ben Nadine, woon in Utrecht en ben bijna afgestudeerd van de bachelor Media & Information Culture Sciences in Amsterdam, gespecialiseerd in Cyber Security. Daarnaast ben ik o.a. freelance journalist bij Plop Marketing.”

Hoe zou je jezelf in 3 woorden omschrijven?
“Enthousiast: ik ben van nature erg energiek en positief ingesteld. Ik zoek altijd het goede in alles.
Open: ik sta open voor dingen die ik niet ken: ervaringen, mensen, uitdagingen. Ik houd van nieuwe dingen leren en daag mezelf constant uit om mijn grenzen te verleggen.
Creatief: sinds ik klein ben schrijf ik gedichten, liedjes, verhalen en muziek. En nog steeds houd ik me hier veel mee bezig. Zo heb ik vorig jaar een podcast, eigen muziek en een tiental schilderijen gemaakt. Mijn hoofd zit altijd vol creatieve ideeën.”

Wat doe je als je niet aan het werken of studeren bent?
“Veel! Soms misschien iets te veel, maar ik ben liever moe dan lui. Van klussen in huis tot stedentripjes in eigen land en nieuwe sporten uitproberen, en dan wel met vrienden en familie. Daarnaast is muziek mijn grootste passie. Als je mij een keer ergens tegenkomt is de kans groot dat je me ziet dansen of hoort zingen, of dat nou op straat of op een groter podium is. Voor de pandemie stond ik nog op Sziget Festival te zingen, en stond ik met DI-RECT en Roel van Velzen bij de Helden van de Top2000. Sinds de pandemie ben ik de studio ingedoken en me meer gaan richten op het schrijven van eigen muziek. Ik ben weer meer gedichten gaan schrijven, en door een stage bij de radio ook persberichten en nieuwsbrieven. Hoe leuk dat Plop voor mij op het perfecte moment om de hoek kwam kijken en ik nu een hobby als werk voort kan zetten.”

Wat onderscheidt jou als journalist?
“Ik benader taal vanuit een ander perspectief dan de doorsnee journalist. Ik schrijf artikelen zoals ik mijn muziek schrijf: er moet een bepaalde flow in de zinnen zitten waardoor het lekker leest. Daarnaast heb ik een tijd in Australië gewoond en hier een Cambridge English Proficiency Qualification behaald, vandaar dat ik voor Plop ook in het Engels schrijf. Die Engelse taalervaring zorgt ervoor dat ik ook in mijn Nederlandse teksten meer tot de verbeelding spreek, zoals Engelsen dat doen. In plaats van gefocust op mooie woorden, ben ik dus gefocust op de ‘User Experience‘: het beeld dat lezers krijgen bij het lezen van een artikel. De inhoud van het artikel is het belangrijkst, maar ik zoek altijd leuke creatieve invalshoeken, passend bij de tone-of-voice die we zoeken voor de betreffende doelgroep.”

Hoe ga jij te werk bij het schrijven van een artikel?
“Ik begin meestal met een brainstormsessie waarin ik alles opschrijf wat ik kan bedenken bij een bepaald onderwerp. Daar laat ik mijn creativiteit en associatie vermogen echt de vrije loop. Vervolgens ga ik verder met online research en het praten met mensen over het onderwerp. Dat laatste vind ik het leukst.
Zo schreef ik onlangs bijvoorbeeld voor Plop zelf een artikel over “water cooler moments“, die gesprekken bij het koffieapparaat op kantoor, maar heb ik zelf maar twee jaar ervaring in kantoorwerk. Ik ga dan na bij mensen in mijn omgeving wat hun ideeën en ervaringen zijn. Dit leidt altijd tot leuke gesprekken met vrienden en familie waar ik weer van leer en dat zorgt voor een betere kwaliteit van het artikel.”

Wat is je favoriete artikel tot nu toe?
“Mijn artikel over het omgaan met veel veranderingen in een almaar sneller digitaliserende wereld. (Thrive on Transition like a Baobab Tree). Het gaat over hoe deze boom, die in veel culturen en al eeuwenlang een symbool is van leven, aanpassingsvermogen en weerbaarheid en hoe je als ondernemer van deze kwaliteiten kunt leren. De perfecte metafoor voor dit onderwerp! Ik vond het heel interessant om onderzoek te doen naar dit onderwerp. Er was zo veel interessants over te vinden. Ik heb zowel historische als mythologische en moderne bronnen gebruikt voor dit artikel. Die diversiteit vind ik erg leuk.”

Even enthousiast geworden over Nadine als wij al waren? Boek dan snel een demo om te ervaren wat Nadine’s talenten voor jouw onderneming kunnen betekenen. Door met ons samen te werken, kunnen we je helpen om jouw boodschap scherp te krijgen en die via frisse en relevante artikelen met het grote publiek te delen. Door regelmatig nieuwe content te publiceren, activeer je ook je website, waardoor die beter gevonden wordt, wat leidt tot meer bezoekers en een hogere conversie. Nadine en de rest van Plop Marketing kijken ernaar uit jou te helpen groeien!