De succesvolle ondernemer van vandaag de dag heeft een duidelijke visie, en zijn of haar ogen altijd gericht op het doel. Dat is voor Plop journalist en fanatiek hockeyster Anne Smits niet onbekend. “Ik ben echt een aanvaller en ik houd van scoren, zowel in hockey als in m’n werk. En een goede samenwerking is daarvoor de key tot succes.” Met een goede voorzet van de klant zijn al haar artikelen raak. Wat schuilt er nog meer achter deze jonge ambitieuze vrouw? En waarom is zij de geknipte journalist voor jouw bedrijf? Maak kennis met: Plop journalist Anne Smits. 

Wie is Anne in de functie van Plop journalist?

Het team bij Plop is erg uiteenlopend en divers. Iedereen heeft zijn of haar eigen kracht en aanpak en bij Anne is die heel duidelijk. Ze bijt zich vast, is kritisch en analytisch heel sterk en ze schrijft in duidelijke taal. “Ik geloof dat zeker voor zakelijke klanten een no nonsens mentaliteit het beste werkt. Liever kort en krachtig dan een uitgebreid gedetailleerd verhaal. Die duidelijkheid en structuur vind je in al mijn teksten.” Ze weet zich als geen ander aan te passen naar een klant en feilloos de kern van een verhaal te vatten zonder opsmuk. “Ik pas me aan naar wat voor een bedrijf fijn werkt, maar een klant kan van mij altijd een bepaalde stabiliteit en betrouwbaarheid verwachten. Ik ben niet het type die snel een steekje laat vallen. Het is bij mij echt ‘What you see is what you get’.”

Hoe kwam jij erachter dat journalistiek jouw passie is?

“Taal heb ik altijd al leuk gevonden. Van het sleutelen aan zinnen en spelling tot het schrijven en lezen van bijvoorbeeld tijdschriften. Tijdens mijn bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen heb ik regelmatig het werk van medestudenten nagekeken en aan het eind van die studie heb ik stage gelopen bij LINDA. Die stage bevestigde voor mij mijn passie voor journalistiek. Ik vind het echt vet dat er anno 2022 nog fysieke tijdschriften zijn. Papieren media zie je niet heel veel meer en dat zo’n tijdschrift dan nog steeds mensen kan boeien, en elke maand weer. Ik vind het heel erg fascinerend dat er elke maand weer een boeiende editie gemaakt kan worden waar ook nog eens zoveel vrouwen zich op abonneren.”

Nu is Plop wel iets heel anders dan een vrouwenblad als de LINDA. Hoe ben je hier terecht gekomen?

“Journalistiek is mijn passie en als ik iets doe, dan wil ik het ook goed doen. Nu ik aan het begin van mijn carrière sta, vind ik het daarom belangrijk om leergierig te blijven en zoveel mogelijk ervaring op te doen in verschillende hoeken van het vak. Plop kwam via mijn netwerk in Amsterdam op mijn pad. Met een master Journalistiek aan de UvA op de planning, kwam deze functie dus eigenlijk op het perfecte moment en moest ik de kans wel met beide handen aanpakken.”

En hoe bevalt het schrijven voor ondernemers?

“Heel goed! Het leuke aan schrijven voor ondernemers is dat je heel veel leert terwijl je schrijft. Ik kom in aanraking met bedrijven en ondernemers die zich bezighouden met onderwerpen waar ik normaal gesproken niet mee in aanraking kom, en dat is een leuke uitdaging. Zo schrijf ik onder andere voor een bedrijf dat zich richt op contractmanagement, maar tegelijkertijd ook voor een organisatie die zich focust op het verspreiden van de juiste informatie over cosmetische behandelingen. Die afwisseling houdt me scherp.”

Hoe ervaar jij het werken bij Plop Marketing?

“De dynamiek binnen het bedrijf is heel fijn werken. We zijn allemaal een soort trainees onder de vleugels van Mark en Steven. Zij hebben zoveel liefde voor het vak, Steven voor marketing en Mark voor journalistiek. Die passie brengen ze heel graag over. Tegelijkertijd geloven ze heel erg in de kracht van de jonge generatie, zeker op het gebied van digitale marketing, en dat enthousiasme werkt heel aanstekelijk en motiverend. Wij brengen als schrijvers die frisse energie en nieuwe ideeën, en Mark en Steven waarborgen de kwaliteit van het werk terwijl wij de ruimte krijgen om te groeien.”

Benieuwd naar wat Anne en de rest van het team bij Plop Marketing voor jou kunnen betekenen? Wij zijn gespecialiseerd in het vertalen van jouw passie, het verhaal en de drijfveer achter jouw bedrijf, naar online content. Zo kun jij gefocust blijven op je doel, terwijl wij een groter publiek voor je vinden en vasthouden. Wil jij scoren met een betere SEO via content marketing? Klik dan hier voor meer informatie.