Wanneer haar prachtige Delftse R door de ruimte rolt, is het raak. Plop journalist Anna is recht door zee en verwacht dat ook van de mensen om haar heen. “Van opbouwende kritiek word je alleen maar beter, dus dat kan ik goed hebben.” Zo creëert ze een zakelijke sfeer die staat op vertrouwen en inspiratie. Open en to the point, en zo schrijft ze ook.

Waarom kiezen ondernemers voor jou als hun Plop journalist?

It takes one, to know one: “Ik heb een bachelor Creative Marketing & Sales afgerond en nu bezig met mijn pre-master Bedrijfskunde. Zelf ben ik ook ondernemend ingesteld.” Met haar eigen ambities om de modebranche in te ‘catwalken’, weet Anna wat er door het hoofd van de ondernemer speelt. “Daarbij denk ik graag mee en sta ik erg open voor ideeën van anderen.” Dat enthousiasme rust eerder op rationaliteit dan emotie. “Ik zeg gewoon wat ik denk. Dat is de makkelijkste omschrijving. Zo kom je volgens mij ook uit bij de beste artikelen.”

Wat maakt die artikelen schrijven zo leuk?

“Dat ik veel nieuwe mensen ontmoet en kennis maak met hun kijk op ondernemen. Ik krijg uit verschillende branches wat mee. Die veelzijdigheid vind ik mooi.” Anna wil graag een connectie voelen met de mensen waarmee ze samenwerkt. “Daarom vind ik Plop Marketing zo leuk: het straalt enthousiasme uit en combineert dat met humor. Je krijgt wat je ziet. Zo’n band wil ik ook met klanten aangaan, dat je weet wat je aan elkaar hebt. Dan laat ik die diverse thema’s met plezier op me afkomen.”

Hoe ben je in aanraking gekomen met schrijven?

“Ik doorliep drie stages in de modebranche, daar moest ik artikelen schrijven over en voor verschillende merken. Dat vond ik zo interessant. Later schreef ik een artikel voor Elle Magazine, over het merk Elle. Om je eigen werk zo terug te zien in een echt blad…”. Haar stilte vertelt de rest van de zin. Maar de vonk die oversprong tijdens schrijven, ontvlamt bij een andere kernwaarde van Plop: inspireren. “Als commissievoorzitter voor een jaar van Feminer Aan Tafel – een netwerkplatform voor ambitieuze vrouwen – organiseer ik een evenement waar veel vrouwelijke rolmodellen en CEO’s een TED-Talk houden om anderen te inspireren.”

En wie is jouw rolmodel?

“Ik heb niet één specifiek rolmodel. Ik heb vooral heel veel respect voor mensen die succesvol worden met hun eigen idee en hun eigen werk. Dat soort verhalen vind ik vet om te lezen”. En ooit hoopt ze zelf haar carrière in de modebranche op hoge hakken te zetten, om zo mensen te inspireren. “Ik denk ook veel na over duurzaamheid en dergelijke thema’s. Ik vind de maatschappelijke verantwoordelijkheid van een ondernemer niet iets waarvoor je moet weglopen.”

Welke ondernemer loopt weg met Anna als Plop journalist?

Het ondernemersbrein is soms een woeste oceaan vol ideeën. Dan kun je het beste met iemand in zee gaan die op dezelfde golflengte zit. Zo inspireren, motiveren en versterken we elkaar. Door originele content te schrijven en delen houdt Plop Marketing je website actief en het bekijken waard, wat leidt tot meer bezoekers en meer conversie. En naast Anna zijn er meer talentvolle schrijvers die jouw bedrijf helpen groeien. Boek hier een gratis demo voor jouw bedrijf, en laat je inspireren!