Interactie met je doelgroep is belangrijk om jouw onderneming te laten groeien. Het platform Facebook is een makkelijke tool om dit te realiseren. Is dit echt zo belangrijk? Het antwoord is ‘ja’: hoe meer interactie je krijgt op je bedrijfspagina, hoe vaker Facebook zorgt dat potentiële klanten de gedeelde berichten zien in hun tijdlijn. Er zijn verschillende manieren om meer interactie te creëren met je doelgroep. Wij nemen je graag mee in de verschillende mogelijkheden.

Plaats berichten op het moment dat je doelgroep online is

Berichten plaatsen binnen kantooruren? Niet zo slim. Om te zorgen dat je volgers de berichten die je plaatst daadwerkelijk op hun tijdlijn zien verschijnen, is het van belang om onderzoek te doen naar wanneer zij online zijn. Door middel van de functie ‘Facebook inzichten’ kan je binnen 10 seconden vinden op welke tijdstippen zij online zijn. Dit is het perfecte moment om je berichten te plaatsen.

Call-to-action

Om interactie op een simpele manier te genereren, is het vragen om een call-to-action een goede optie. Zorg dat er een vraag staat aan het eind van jouw bericht om een reactie uit te lokken, en vraag of je volgers de post willen delen en liken. Daarnaast kan je op Facebook ook gebruik maken van de functie van het maken van een poll. Stel een inspirerende vraag en laat je volgers kiezen uit een aantal opties om het gesprek te starten. Deel het resultaat later in een nieuw bericht om de uitslag te laten zien.

Beloon je volgers voor hun loyaliteit

Een andere manier om interactie te creëren is door het opzetten van een win-actie. Laat je volgers een ludieke, originele of creatieve reactie plaatsen waarom zij moeten winnen, en zorg dat zij hierbij een aantal van hun vrienden taggen. Daarnaast kan je aan je volgers vragen of zij de win-actie willen delen op hun tijdlijn, zodat hun vrienden de win-actie ook op hun tijdlijn krijgen. Dit levert uiteindelijk meer volgers en interactie op. Bovendien is het van belang dat je op alle reacties reageert, en dat elke reactie een like krijgt. Zo voelen volgers zich gehoord.

Deel relevante content en afbeeldingen

Op het moment dat iemand jouw onderneming volgt op Facebook, dan kan je ervan uitgaan dat zij niet alleen interesse hebben in je merk, maar ook in de branche. Deel relevante content over populaire onderwerpen binnen jouw branche. Zoek bij deze berichten pakkende afbeeldingen waardoor de klant getriggerd wordt om het bericht te lezen. Goede kwaliteit en kleuren zijn hierbij belangrijk. Zorg dat je Facebookpagina een combinatie wordt van inspiratie, informatie en mooie afbeeldingen en creëer zo een kloppend geheel!

 

Moeite met het schrijven van relevante content? Wij van Plop Marketing helpen je graag. Wij hebben een breed aanbod aan professionele, jonge journalisten die graag voor je aan de slag gaan. Door het maandelijks schrijven, plaatsen en promoten van 2 artikelen zorgen wij ervoor dat jouw onderneming blijft groeien. Enthousiast geworden? Boek hier dan een demo voor jouw bedrijf, wij kijken ernaar uit om jou te helpen groeien!