E-mail ouderwets? Niks is minder waar. Wereldwijd zijn er maar liefst 4,1 miljard e-mail-gebruikers.
E-mail marketing is dan ook een van de meest effectieve manieren om in contact te komen en te blijven met jouw klanten. Door de enorme focus op social mediamarketing van tegenwoordig, onderschatten veel ondernemers de kracht van email-marketing. In dit artikel vertellen we vier redenen waarom jij email marketing zou moeten inzetten als ondernemer.

1. E-mail is het meest gebruikte communicatie middel

Er zijn maar weinig mensen die geen gebruik maken van e-mail. In tegendeel tot social media, waarmee je toch altijd een groep mensen mist die hier niet actief zijn. De hele wereld gebruikt e-mail en dit aantal blijft maar stijgen.
Het is dus een goed idee om e-mail in te zetten als onderdeel van je online marketingstrategie. Want naast de grote groep gebruikers, toont onderzoek van MarketingSherpa aan dat 72 procent van de mensen liever promotionele content via mail ontvangen dan via social media.
Veel mensen gebruiken social media voor privé-doeleinden en zien hierop liever berichten van hun vrienden dan marketing-uitingen. E-mail daarentegen is een zakelijker medium waarop mensen meer openstaan voor informatie over producten en diensten.

2. Zekerheid van ontvangst e-mailberichten

Een andere reden waarom e-mail een goede marketingtool is, is omdat je zeker bent dat je boodschap aankomt.
90% van de verstuurde e-mails komt aan in de inbox van de ontvanger, terwijl maar 2% van je Facebook volgers je post in hun newsfeed te zien krijgt. Dit komt omdat Facebook het zo aantrekkelijk mogelijk wil maken om betaalde advertenties te kopen, dus passen ze het algoritme zo aan dat er maar een beperkt aantal van je ‘gratis’ posts ook daadwerkelijk bij je doelgroep terecht komt.
Dit betekent dat via e-mail de kans veel groter is dat je bericht ook echt wordt gelezen, wat natuurlijk essentieel is voor effectieve marketing!

3. E-mail-marketing zorgt voor een hoge conversie

Een van de grootste voordelen als e-mailmarketeer is dat mensen hebben gekozen om berichten van je te ontvangen. Bijvoorbeeld door hun e-mailadres achter te laten op je website. Op sociale media is dit vaak niet het geval, en maken mensen minder bewust de keuze om berichten van jouw bedrijf te ontvangen.

4. E-mail marketing is goedkoop en effectief

Naast het produceren van content is het gebruik van e-mail als medium in principe kosteloos. Daarentegen is het erg effectief en ligt de ROI van e-mail marketing veel hoger dan bij social media. De ROI van email ligt op 3800%. Dat betekent dat voor elke euro die je als ondernemer uitgeeft aan e-mail marketing, de gemiddelde opbrengst van deze investering 38 euro is.

Al met al is e-mail marketing dus het ideale medium om een grote groep (potentiële) klanten te bereiken door de goede meetbaarheid, betaalbaarheid en zekerheid. Het geeft ondernemers de kans om contact te leggen en te onderhouden met hun doelgroep. Volgens ons dus onmisbaar binnen een succesvolle online marketing strategie! En via e-mail kun je ook je verhalen en artikelen delen, bijvoorbeeld via een nieuwbrief, wat nog beter scoort bij het publiek. Heb je die nog niet? Plop Marketing helpt je graag met één of twee verhalen per maand om jouw connectie met het publiek en conversie te versterken. Boek hier een gratis demo en zie wat wij voor jou kunnen doen.