De zaken gaan goed. Je hebt tevreden klanten en de orders blijven binnenstromen. Ondertussen ben je bezig met het ontwikkelen van nieuwe projecten en blijf je op de hoogte van alle marktonwikkelingen. Maar het begint wat te kriebelen en je wilt nog sneller groeien. Maar welke zaken dragen hieraan bij? Wat zijn de must-do’s om jouw route naar merkgroei nog succesvoller te maken?

Als eerst vertellen we je graag de succesverhalen van een aantal grote merken. Want hoe hebben zij hun groei behaald? Apple heeft dit gedaan door middel van ‘brand stretching’. Zij begonnen met enkel een IPod, maar hebben inmiddels een uitgebreid assortiment. Variërend van MacBooks, IPhones, Airpods en andere accessoires. Het schoenenmerk Timberland gooide het weer over een hele andere boeg. Ze hebben zichzelf ontwikkeld door Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen als kernwaarde te implementeren. De schoenen zijn nu gemaakt van volledig gerecycled materiaal waardoor er een hele nieuwe klantgroep wordt aangetrokken. Dit is een grote bijdrage aan de merkgroei van Timberland geweest.

Must-do 1: gebruik data driven marketing voor merkgroei

In tegenstelling tot normale marketing – waarbij er onderzoek wordt gedaan door interviews of enquêtes – wordt er bij data driven marketing gekeken naar data. Door gebruik te maken van analyses kun je als marketeer informatie verkrijgen om dit vervolgens in jouw marketingactiviteiten te implementeren. Dit kun je bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van Google Analytics. Via deze manier kun je inzichten verkrijgen in zaken zoals op welke pagina’s de klant het langste blijft hangen en op welk product het meeste wordt geklikt. Als je het lastig vindt om te beginnen, is een tip om te starten met het inzichtelijk maken van het aankoopproces. Als je bijvoorbeeld ziet dat de klant vaak afhaakt bij de verzendopties is het aan te raden om te kijken of er goedkopere alternatieven zijn of om andere verzenddiensten toe te voegen.

Must-do 2: ‘referral’ programma’s

Op het moment dat de klant iets extra’s kan verdienen – een beloning – verspreiden zij graag je product of dienst. Je kan op deze manier gebruik maken van jouw huidige klanten, om jouw merk te laten groeien. Denk hierbij aan Dropbox, een bekende clouddienst voor het online opslaan van bestanden: dit bedrijf geeft bestaande klanten extra GB op het moment dat zij een vriend of vriendin doorverwijzen. In de beginfase heeft dit voor het bedrijf voor een enorm aantal aanmeldingen gezorgd. Ontzettend handig!

Must-do 3: merkgroei door een inspirerende blog

Bouwen aan een merk is een continu proces. Het starten van een blog is een geweldige manier om nieuwe klanten aan te trekken. Door het schrijven van artikelen vergroot je je online vindbaarheid in Google. Je kan zo uiteindelijk meer websitebezoekers genereren. Houd je blog up-to-date en schrijf inspirerende artikelen. Zoals over de aankomende collectie, een kijkje achter de schermen bij jouw productieproces of een interview met je werknemers. Een enthousiast stukje over de nieuwe interieurtrends van deze zomer verleidt de websitebezoeker naar jouw woonwinkel. Slim verwijzen naar producten die op dit artikel aansluiten, en die nieuwe trendy kussens liggen zo in het mandje van je klant.

Ons deskundige team kan jouw merk helpen duurzame groei te vinden in een snel digitaliserende wereld. Groei is vooruitgang. Iets waarin wij je graag willen ondersteunen. Van het schrijven van interessante artikelen tot het uitbouwen van naamsbekendheid. Nieuwsgierig naar wat wij voor jouw merk kunnen betekenen? Boek dan snel een demo via deze link.