Met een frisse blik ben jij als startende ondernemer klaar om jouw businessmodel in te vullen. Zo ook de marketing, waarbij het social mediakanaal Facebook uiteraard niet mag ontbreken. Voor beginnende bedrijven kan dit soms een grote uitdaging zijn; je hebt immers nog niet zo veel budget om grootschalig te adverteren. Maar ook met een beperkt budget heb jij de kans om je doelgroep te bereiken. Wil je weten hoe? Lees snel verder voor drie tips om jouw Facebook-bedrijfspagina te optimaliseren.

Maak gebruik van Facebook Stories

Een effectieve manier om te communiceren met je doelgroep: Facebook Stories. Via Facebook Stories heb je de mogelijkheid om korte video’s en afbeeldingen met relevante inhoud te delen. Dit blijft voor maximaal 24 uur zichtbaar op je bedrijfspagina. Volgens Bernie Clark – de oprichter van het Amerikaanse marketingbureau Majux Marketing – kan je op Facebook Stories vaker informelere content plaatsen dan op je bedrijfspagina. Dit is de kans om ‘behind-the-scenes’-beelden te tonen. Ben je bezig met het creëren van een nieuwe campagne voor je nieuwe product? Laat zien wie aan dit product hebben meegewerkt, hoe het product is gemaakt en maak de klant enthousiast door een ‘sneak-preview’ te plaatsen voor de lancering.

Analyseer de concurrentie

Helaas ben je niet de enige vis in de zee, maar niet getreurd. Als startende ondernemer kan je hier namelijk juist van leren. Breng jouw grootste concurrenten in kaart en verander ondertussen even je focus. Je moet hen nu namelijk niet als concurrentie zien, maar als inspiratie, leermeester of doel. Op de website van de Kamer van Koophandel vind je een ‘KVK bedrijventeller’. Zo kan je in een oogopslag zien hoeveel andere ondernemers binnen jouw branche zich in de buurt bevinden. Bekijk op hun Facebook pagina wat voor soort berichten het beste werken door te analyseren welke berichten de meeste interactie laten zien. Let hierbij op het aantal reacties en likes. Vervolgens implementeer je deze bevindingen, maar zorg ervoor dat je aan jouw geniale businessmodel vasthoudt. Je wil je immers wel blijven onderscheiden van de rest.

Boosten!

Ligt een grootschalige advertentiecampagne nog buiten je bereik of comfortzone? Dat is geen probleem omdat je op Facebook juist ook al op kleine schaal met het promoten van berichten kan beginnen. Je kan bestaande berichten promoten die je kan instellen op een bepaald budget, bereik en looptijd. Op deze manier kan je potentiële nieuwe klanten naar je bedrijfspagina lokken. Al voor een paar euro’s per dag kan jij berichten promoten. Dit is een kleine investering met een aantoonbaar resultaat. Daarnaast kan je bij het creëren van je promotie je doelgroep ook nog een bepaalde richting in sturen. Zo kan je ‘call-to-action’ knoppen instellen zoals ‘chatbericht sturen’, ‘shoppen’ of ‘meer informatie’, waardoor je de nieuwe klanten aanzet tot actie. Twijfel je nog aan de voordelen? Volgens het Amsterdamse marketingbureau Brandfirm zorgt het promoten van je berichten voor een toename van je volgers, is het een manier om meer verkeer te krijgen op je website én kan je jouw producten/diensten laten zien!

Wij van Plop Marketing zijn er voor jou als ondernemer om je bedrijf te laten groeien. In een veelbewogen markt kan het soms lastig zijn om je beginnende business van de grond te krijgen en je concurrentie voor te zijn. Onze enthousiaste journalisten schrijven vlotte artikelen en denken graag met je mee. Wij vinden dat marketing betaalbaar en eenvoudig moet zijn, zeker voor startende ondernemers. Benieuwd naar meer? Boek hier dan een gratis demo, geheel vrijblijvend!