Als ondernemer weet jij dat contentmarketing bijdraagt aan het succes van jouw bedrijf. Maar misschien twijfel je om deze tak van digital marketing zelf op te pakken of toch uit te besteden. Om die reden laat jij al een tijdje online niks meer van je horen. En zo kom jij natuurlijk niet aan je conversies. Daarom geven wij drie redenen om jouw contentmarketing uit te besteden, zodat jij genoeg tijd overhoudt voor de rest.

1. Prijzige marketingtools

Wanneer je jouw contentmarketing uitbesteedt, draai jij niet op voor de kosten van marketingtools. Er kunnen een hoop marketingtools bij komen kijken wanneer het aankomt op digital marketing, zoals SEO-tools. Deze tools kunnen erg prijzig zijn en vaak zit je ook nog eens vast aan een abonnement. Voor marketingbureaus of freelancers die zich bezighouden met contentmarketing, zijn deze tools noodzakelijk. Wanneer jij ervoor kiest om digital marketing door een of meerdere specialisten te laten doen, stel je van te voren een prijsbepaling op. De kosten die zij maken voor dergelijke marketingtools, zijn niet jouw pakkie-an.

2. Expertise

Wanneer het aankomt op digital marketing, komt expertise zeker van pas. Het updaten van je website en het schrijven van een blog, ging jou wellicht tot zover goed af. Een complexe online marketingstrategie hebben de meesten echter niet in één middagje onder de knie. Maar om jouw contentmarketing succesvol uit te besteden, moet je een goed idee hebben op wat voor manier en op welke media jij je via marketing communicatie wilt focussen. Wil je de hoofdrol in Insta-posts over je service? Of ga je aan de slag met een podcast waarin je met een expert in gesprek gaat? Pas wanneer je dit voor jezelf op een rijtje hebt – en schakel hierbij vooral hulp in – kan je het juiste marketingbureau of de geschikte freelancers hierop uitkiezen. Met hun kennis en ervaring brengen zij jouw onderneming pas écht naar een hoger niveau. Zo hoef jij geen urenlange webinars over contentmarketing te volgen, maar laat je het lekker over aan de experts.

3. Inspiratie

Het in actie laten komen van een marketingbureau of het inzetten van een of meerdere freelancers, brengen naast een hoop kennis en ervaring ook veel inspiratie met zich mee. Zij hebben een frisse en objectieve blik op jouw onderneming, waarmee zij jou van goede adviezen kunnen voorzien. Hun feedback kan van grote waarde zijn voor jouw onderneming. Kortom: specialisten brengen een bak vol met inspiratie en ideeën met zich mee waar jij zelf nooit eerder op was gekomen. Waarom zou je zelf op een nieuwsbrief ploeteren, als een journalist precies weet hoe jouw doelgroep deze nieuwsbrief daadwerkelijk gaat lezen? Hun werk kan jou veel kennis opleveren over de ins en outs van het vak. Hier kan jij een flink voordeel uit halen, zodat jouw onderneming een succes is en blijft.

Wij hopen jou genoeg geïnspireerd te hebben om jouw contentmarketing uit te besteden aan de diegenen die er echt verstand van hebben. Ben je toch te nieuwsgierig om de digital marketing van jouw onderneming zelf aan te pakken? Volgende maand geven wij jou drie redenen om je content marketing wél zelf te doen. Nieuwsgierig? Volg ons op onze socialmediakanalen, zodat jij niks mist van Plop Marketing.