Omdat je het al druk genoeg hebt met je eigen onderneming, besteed jij jouw contentmarketing liever uit aan een marketingbureau of freelancer. Eindeloos ploeteren op die marketingstrategie is niet rendabel, want ook jouw tijd is geld. En jij houdt je bovendien veel liever bezig met de dingen waar je wél verstand van hebt. Toch zitten er een hoop nadelen aan het uitbesteden van je contentmarketing. En wij vertellen je in dit artikel waarom.

Jij bent de expert

Misschien denk je beter af te zijn door jouw contentmarketing uit te besteden aan de expert, want met jouw uurtarief ga je natuurlijk niet zitten zwoegen op een nieuwsbrief. Er komt echter meer bij kijken dan kennis over marketing en het inzetten van strategieën, en dat is welk product of welke dienst je daadwerkelijk gaat marketen. Met jouw passie voor jouw onderneming weet jij dat toch echt het beste. Die expert ben jij dus! Jij weet als geen ander hoe jouw product of dienst in elkaar steekt, dus waarom een ander jouw fantastische verhaal laten vertellen?

Kennis is key

Bovendien brengt het zelf aanpakken van jouw contentmarketing jou ook nog eens een hoop extra kennis. Dat jouw product of dienst de beste is, wist je natuurlijk al. Maar hoe voordelig is het voor jouw onderneming als je ook nog eens weet hoe je anderen hiervan moet overtuigen? Zelf de handen uit de mouwen steken en uitvinden hoe jij jouw product of dienst het beste op de markt kunt brengen, is ook in de toekomst van grote waarde voor jouw onderneming. Een ander het laten doen, maakt jou helaas niet slimmer. Dus aan de slag met die nieuwsbrief!

Duur grapje…

En dan de kosten… want aan het uitbesteden van je contentmarketing kan een flink prijskaartje zitten. Dit hangt natuurlijk volledig af van hoe groots je het wilt aanpakken, maar marketing is zo goed als eindeloos. Om relevant te blijven, moet je jezelf online blijven promoten. Dat zou een permanent abonnement op het marketingbureau of die freelancer betekenen. Door de contentmarketing zelf aan te pakken kom je niet voor deze dure grapjes te staan. Dat betekent echter niet dat er geen kosten bij kunnen komen kijken, want een online marketingtool kan ook geld kosten. Maar zie dit als een investering in je eigen onderneming waar je voor langere tijd van profiteert.

Dus: contentmarketing uitbesteden of zelf aanpakken?

Maak je geen zorgen wanneer je jouw contentmarketing zelf hebt opgepakt. In ons vorige artikel gaven wij de voordelen van het uitbesteden van jouw contentmarketing, want die zijn er namelijk ook. Voor beide is dus wat te zeggen en er is geen goed of fout. Dus waarom ga je niet voor een mix, door jouw contentmarketing deels uit te besteden? Zo pak jij de taken op die je al onder de knie hebt en die je leuk vindt om te doen en laat je de rest lekker over aan de experts… oh nee, dat was jij al. In ieder geval kan Plop Marketing jouw onderneming helpen door het schrijven van artikelen en deze te plaatsen op jouw website en te promoten op jouw socials. Ga naar plopmarketing.com om te zien wat wij voor jou kunnen betekenen.