Zo snel als corona zich over de wereld verspreidde, zo snel is de pandemie ook weer uit ons geheugen gewist. Ondanks dat het leven weer zo goed als ‘normaal’ is, heeft de coronacrisis je gedwongen om jouw communicatie-skills aan te passen en op verschillende manieren samen te werken met jouw klanten. Communiceren op afstand vormt niet langer een obstakel voor een effectieve samenwerking. Deze pandemie heeft je dan ook zeker geleerd dat digitale communicatie in veel gevallen een uitkomst kan bieden. Daarom geven wij jou in dit artikel een aantal communicatietools voor jouw online samenwerkingen en vertellen wij welke voordelen communiceren op afstand kan hebben.

Digitale communicatietools

Jij bent de laatste jaren misschien wel bekend geworden met onder andere Zoom en Microsoft Teams. Het zijn twee voorbeelden van online platformen die onder andere bedoeld zijn voor videovergaderingen. Ook WhatsApp is niet langer meer een tool die je slechts gebruikt voor je privé-contacten. Deze app voor instant messaging is inmiddels ook je beste vriend op je werkplek. Buiten deze tools zijn er nog een hoop technologieën die naast videobellen ook andere onderdelen van je online samenwerking mogelijk maken, zoals afsprakenbeheer, deadlines en het delen van facturen.

Laten we beginnen bij Airtable. Airtable is een veelzijdige tool met verschillende functies. Vooral voor het delen van documenten en andere content is de tool erg handig. Ook Confluence is zeer geschikt om documenten online te delen en er tegelijkertijd in te kunnen werken. Om gezamenlijke projecten online overzichtelijk te houden, is Basecamp misschien wel dé technologie voor jou. Wil je online taken verdelen en het overzicht van deadlines behouden? Dan kunnen jij en je klanten in Monday aan de slag. Bovendien kun je Paymo gebruiken om een overzicht van je deadlines te maken. Met Paymo kun je ook je afspraken over financiële kwesties bijhouden, zoals facturen. Op frankwatching.com vind je een lijst met nog meer tools voor jouw online samenwerkingen.

De voordelen van communicatietools voor ondernemers

Wat zijn nu daadwerkelijk de voordelen van al dat online samenwerken, vraag je jezelf misschien af. Online samenwerken is natuurlijk ontzettend tijdbesparend. Iedereen kan vanuit zijn of haar eigen werkplek aan de slag met jullie gemeenschappelijke doel. Niemand die in de file hoeft te staan om op de afgesproken locatie te komen, waardoor andermans tijd weer verloren gaat. Door de toename van alle digitale communicatietools wordt het nog makkelijker gemaakt om online samen te werken. Bovendien verhoogt het de productiviteit van de samenwerking. Tussen jouw dagelijkse werkzaamheden door plan jij die ene vergadering en houd je nog steeds genoeg tijd over voor de rest. Je bent dus ontzettend flexibel in je planning en tijdmanagement.

De coronacrisis heeft je gedwongen en tegelijkertijd geleerd om online samen te werken. En dat heeft veel voordelen voor jouw onderneming met zich meegebracht. Zo lopen jouw samenwerkingen door alle digitale tools op rolletjes. Om jouw onderneming nog meer te laten groeien, kan Plop Marketing je helpen. En je raadt het al: dit doen wij digitaal via online marketing door het schrijven, plaatsen en promoten van artikelen. Benieuwd? Neem contact met ons op voor meer informatie.