Wat is de functie van bloggen over je eigen bedrijf? Waarom zou je als ondernemer vrijwillig tijd stoppen in het schrijven van zakelijke blogs? Het antwoord is vrij simpel: het levert je uiteindelijk veel rendement op. Het schrijven van blogs genereert content en publiciteit wat ervoor zorgt dat het aantal klanten toeneemt en daarmee dus je omzet. Benieuwd geworden naar de voordelen van zakelijk bloggen? Lees dan zeker verder en kom erachter waarom dit goed is voor elke business!

1. Profileren met zakelijk bloggen

Op het moment dat je als ondernemer informatie en tips geeft over jouw vakgebied, zullen anderen jou al snel gaan zien als expert. Potentiële klanten doen natuurlijk liever zaken met experts in het desbetreffende vakgebied. Ga het volgende maar eens voor jezelf na. Huur je liever een ondernemer in, die alleen zijn of haar contactgegevens op de website heeft vermeld of iemand die daarnaast ook informatieve artikelen deelt waarmee kennis getoond wordt? Deze informatieve artikelen zorgen ervoor dat potentiele klanten jou leren kennen als een betrouwbare en geschikte partij met de nodige kennis en ervaring.

2. Vindbaarheid op Google

Hoog scoren in de zoekresultaten van Google is voor elke ondernemer een droom. Je bent daarin afhankelijk van het algoritme van Google. Door middel van zakelijk bloggen maak je deze droom tastbaarder, omdat je hiermee inspeelt op de concrete zoekvragen die gesteld worden op Google. Als jij geen antwoord geeft op een bepaalde zoekvraag, dan kan Google jouw site niet tonen als deze specifieke vraag gesteld wordt. De kunst is dus om op zoveel mogelijk vragen van jouw doelgroep antwoord te kunnen geven. Zakelijk bloggen is hiervoor ideaal.

3. Toename van traffic

Zakelijke blogs vergroten de kans dat potentiële klanten op jouw site terecht komen en daarmee ook de kans dat ze vervolgens jouw producten en/of diensten gaan aanschaffen/consumeren. Deze consumptie is mogelijk op twee manieren. Allereerst via jouw dienstverlening en/of webshop. Ten tweede is dit mogelijk door een Call to Action (CTA) aan het einde van de zakelijke blog te plaatsen. Blogs vormen op deze manier een springplank naar jouw producten en/of diensten. Potentiële klanten worden dus aangetrokken door een goede inhoudelijke blog en vanuit daar nemen ze een kijkje in jouw business. Iets wat zij zonder zakelijke blog vermoedelijk niet gedaan zouden hebben.

4. Opbouwen van een publiek

De gevleugelde uitspraak van de moderne marketeer is: “build an audience first“. Dit houdt in dat het kosteloos delen van informatie ervoor zorgt dat een publiek jouw onderneming steeds meer vertrouwt en waardeert. Doe je het erg goed? Dan heb je soms het geluk dat mensen zich inschrijven voor jouw nieuwsbrief. Heb je een keer een leuke aanbieding zoals een korting, een nieuw boek of een training? Dan kun je dit in één keer aan jouw persoonlijke publiek kenbaar maken.

5. Slimmer worden van zakelijk bloggen

Een mooi neveneffect van bloggen is dat je er zelf ook slimmer van wordt. Door regelmatig zakelijk te bloggen word je gedwongen om over je vakgebied na te denken. Door je te profileren als een expert kun je ook niet volstaan met een half woord: constante verdieping in je eigen business is dus een must! Uiteindelijk profiteer je hier zelf alleen maar van. Verder wordt je geest gescherpt en kom je sneller op nieuwe inzichten en ideeën. Ideeën voor andere zakelijke blogs, maar ook ideeën voor je eigen business. Zakelijk bloggen is dus niet alleen inspirerend voor potentiële klanten, maar ook voor jezelf en je eigen onderneming.

Niet elke ondernemer krijgt het schrijven van zakelijke blogs voor elkaar of heeft er simpelweg geen tijd voor. Bij Plop Marketing kunnen wij jou helpen door structureel én maandelijks 1 of 2 artikelen te schrijven voor jouw onderneming. Zo helpen wij de groei van jouw onderneming te versnellen en betrokkenheid van jouw website te vergroten. Benieuwd hoe we dit aanpakken? Boek dan nu een gratis online demo.