5 marketingtrends die op je wachten

We zijn alweer ver in 2021. We kunnen terugkijken op een bijzondere tijd. In dit artikel kijken we niet terug, maar kijken we vooruit naar de marketingtrends relevant voor jou. Afgelopen tijd zijn er noodgedwongen veel dingen veranderd: we moesten opeens allemaal online bereikbaar zijn. Een goede basis is erg van belang als je nog bezig bent met het vormgeven van deze verandering. Ben je al wel klaar om een stap verder te gaan? Dan dragen de volgende vijf trends voor het komende jaar bij aan het vergroten van jouw autoriteit en zichtbaarheid.

1: Schakel marketing automation in
Een bezoek aan jouw website moet verdiend worden. Van belang is om je bezoeker te voorzien van de juiste boodschap die op het juiste moment getoond wordt. Dit bereik je niet door de hele dag de cijfers in de gaten te houden of door op goed geluk mails te versturen. Alhoewel e-mailmarketing goedkoop is en je veel mensen in één keer bereikt, zijn het vaak berichten die niet helemaal aansluiten op de behoefte van de lezer. Dit kan makkelijker worden bereikt door een marketing automation-strategie te hanteren. Marketing automation houdt in dat handmatige taken geautomatiseerd worden. Op deze manier kunnen acties automatisch opgevolgd worden. Dit betekent voor je eigen marketinguitingen dat de klantenreis geanalyseerd kan worden, en aan de hand daarvan ‘flows’ gaat uitbreiden. Bovendien kan je automations ook toepassen op andere taken, zoals de automatisering van het facturatieproces.

2: Werk aan je lokale vindbaarheid
Je lokale vindbaarheid is voor velen erg belangrijk. De concurrentie wordt steeds actiever en groter en het is lastig om als (kleine) ondernemer op te boksen tegen de grote multinationals of ondernemingen met grote budgetten. Het is dus niet makkelijk om organisch een plekje te bemachtigen. Op lokale zoektermen zit dan wel minder zoekvolume, maar ook minder concurrentie. Daarnaast is deze lokale zoekterm voor jou relevanter, waardoor de kans groter wordt dat jouw potentiele klant op jouw link klikt. Check wel even of er zoekvolume zit op de beoogde zoekterm. Tools als UberSuggest & Google Ads Keywordplanner kan je daarvoor gebruiken.
Een andere goede tip is om je ‘Google Mijn Bedrijf’ in te richten. Hierdoor krijg je een vermelding op Google Maps. Vul je website, introductie en services in, zodat het profiel compleet is. Het verzamelen van reviews kunnen je autoriteit daarenboven een boost geven.

3: B2B influencer marketing
Hiermee bedoelen we niet de knappe instamodellen, die je op social media tegenkomt. Wel is het belangrijk om samen te werken met kennisplatforms, bekend in jouw vakgebied. Stel een professional raadt jouw product aan, dan kan dit een positief effect hebben voor jouw onderneming.

4: Google phrases
Google gaat in het nieuwe jaar meer de nadruk leggen op zoekresultaten waarin het antwoord op de vraag van de bezoeker al is verwerkt. Het is daarom het komende jaar van belang dat je in de content uitleg geeft over de vragen van de bezoeker. Google gaat dus meer relevantie leggen op SEO-teksten.

5: Datavisualisatie
We kennen ze allemaal: saaie Excel-bestanden. Rijen met cijfertjes, waar je uren naar kunt staren. Deze cijfertjes aantrekkelijk presenteren kan zorgen voor meer bewustzijn; de data komt hierdoor echt over. Gebruik bijvoorbeeld leuke en kleurrijke grafiekjes. Zo komt jouw informatie het sterkst over!

 

Wat kan Plop voor je doen?

Als de basis klopt, kunnen de trends je helpen jouw onderneming verder te laten groeien. Een andere optie is het uitbesteden van marketing aan specialisten. Zo biedt Plop aan maandelijks 1 of 2 artikelen te schrijven om zo jouw bereik en betrokkenheid te vergroten. Voor meer informatie kan je een gratis demo boeken via deze link