De coronacrisis zorgt voor grote verschuivingen in het advertentielandschap. Offline adverteren lijkt minder zinvol geworden, terwijl online adverteren juist enorm toeneemt. De keerzijde: toenemende online concurrentie. Hoe kan jij hier als ondernemer het beste mee omgaan? Vraagt de coronacrisis om specifieke aanpassingen in jouw campagnes? Hoe kan je het beste profiteren van het toenemende online zoekvolume van consumenten? Welke kanalen kan je het beste inzetten en hoe zorg je er dan voor dat je opvalt? In dit artikel worden drie online advertising trends met jou gedeeld en ontvang je goede tips om je in het verschuivende advertentielandschap te kunnen bewegen.

Trend #1: lokaal online adverteren

Sommige bedrijven zijn grotendeels afhankelijk van straatwerving. Van deur naar deur gaan is door corona nu natuurlijk erg lastig. Daarbij komt dat er sowieso minder mensen op straat zijn. Offline adverteren, zoals stands, beurzen en posters in bushokjes, is hierdoor minder effectief. Hoe zorg je er dan voor dat je lokaal zichtbaar blijft? Lokaal adverteren via Google Ads en social media, dit kan zelfs op postcodeniveau! De landelijke merkcampagnes voor grote bedrijven zullen niet verdwijnen, maar vooral voor de kleine lokale bedrijven is het van belang meer lokaal online te adverteren om succesvol te blijven.

Trend #2: advertenties worden steeds bepalender

‘’Grote platformen zoals Google, LinkedIn, Facebook en Instagram zijn actief bezig om advertenties ten opzichte van de normale berichtgeving een steeds grotere rol te geven’’, aldus Rogier van Oosterhout (Strategy Director, Mediaweb). De eerste pagina van Google met zoekresultaten staat tegenwoordig vol met advertenties, die ook nog eens sterke verwantschap vertonen met het organische zoekresultaat. Voor de consument is deze functie minder voordelig, maar vanuit marketingoogpunt is deze functie voor een adverteerder financieel zeer interessant.

De kansen liggen voornamelijk bij LinkedIn-advertenties. Via dit platform kun je je als ondernemer specifiek richten op jouw doelgroep. Deze functie rijkt zo ver, dat je zelfs de mogelijkheid hebt om de advertentie enkel zichtbaar te maken voor een specifiek bedrijf.
Dit is dé ideale mogelijkheid om jouw marketingbudget zo gericht mogelijk te besteden. Vanaf nu kan je ervan verzekerd zijn dat jouw advertentie bij de juiste personen terecht komt.

Trend #3: De kracht van influencermarketing

Influencermarketing wordt al enige tijd ingezet door bedrijven; zij bieden dan gratis hun producten aan in ruil voor promotie. Door middel van influencermarketing benader je de juiste doelgroep via iemand die zij persoonlijk vertrouwen. Uit onderzoek blijkt dat je sneller iets aanneemt van iemand die je vertrouwt waardoor de mening over jouw merk of product positief wordt beïnvloed. Dit leidt tot het opzoeken van informatie over jouw product of dienst en/of overweging van consumptie. Voor marketeers is Instagram momenteel het populairste sociale media platform. Met name de Instagram Stories zijn populair.

Wat kan Plop Marketing voor je doen?

Als de basis klopt, kunnen deze tips je helpen jouw onderneming verder te laten groeien. Een andere optie is het uitbesteden van marketing aan specialisten. Zo biedt Plop aan maandelijks één of twee artikelen te schrijven om zo jouw bereik en betrokkenheid te vergroten. Voor meer informatie kan je een gratis demo boeken via deze link.