Plop marketing neemt je mee in een reis naar bereik op Instagram. Onze instagrampagina @plopmarketing staat met de leeftijd van een week nog in de kinderschoenen, maar in die tijd hebben we met 2 posts 23 nieuwe volgers erbij. En daarmee is het des te leuker om je mee te nemen in onze stappen naar het genereren van volgers. Voor Plop marketing is een Instagramplan opgezet en dit delen we graag met je.

Eigen huisstijl
Facebookblauw, Heinekengroen of Netflixrood: de kans is groot dat je deze kleuren al gauw voor je ziet. In iedere vorm van berichtgeving en marketing komen die kleuren namelijk keer op keer terug. Die herkenbaarheid kun je ook gebruiken met een eigen Instagram. Dat hoeft niet te betekenen dat je één kleur uitkiest en die overal en altijd terug laat komen, maar met een eigen kleurenpallet wordt de berichtgeving voor de volger herkenbaar. Daarnaast kan je ervoor kiezen om het loge op een subtiele wijze in iedere post te verwerken. Op die manier creëer je eigen huisstijl met terugkerende kleuren, lettertypes en vormen en zullen Instagramvolgers je onderneming daaraan herkennen. Het maakt je instagrampagina daarnaast meteen overzichtelijk.

Instagram bio
Voor het schrijven van een Instagrambio(grafie) is het handig voor de volger om te weten wat voor onderneming je bent en waarmee je haar kan helpen. Voor een bezoeker op Instagram is het fijn om meteen af te kunnen lezen waarom ze jou moeten volgen. De kans is groot dat ze je niet uit zichzelf hebben opgezocht, maar op je pagina zijn terechtgekomen. Wat kan jij voor ze betekenen? En vergeet vooral niet een link naar je website hier neer te zetten!

Interactie
Door mensen uit je netwerk te volgen, zul je de eerste tientallen volgers moeten bereiken. Je kan zien wie Instagram gebruikt, door je contacten te koppelen Maar door het gebruiken van #hashtags die bij jouw onderneming passen, zul je ook ondernemingen en mensen buiten je netwerk aanspreken. Aan het begin zal volgers genereren nog wel eens moeizaam aanvoelen. Door juist in die tijd tweewekelijks te posten en activiteit te behouden, zul je jezelf zeker op de Instagramkaart zetten. En dat werpt zeker zijn vruchten af.

De luie lezer
Eindeloos scrollen door een Instagramfeed uit verveling of nog even voor het slapengaan. De luie lezer op Instagram zal vooral de voorbijkomende posts scannen. Binnen een oogwenk besluit de lezer of de post interessant is of niet. Een lap tekst plaatsen kan dan ook afschrikken en daar is Instagram dan niet per sé voor gemaakt. Plaats bijvoorbeeld artikelen op je website en een gevisualiseerde versie op Instagram.

Je doelgroep kennen
Het leuke aan Instagram is dat je een andere doelgroep kan bereiken dan bijvoorbeeld via Linnkedin of facebook. De gemiddelde leeftijd van een Facebook-gebruiker is 42 jaar en op Instagram wordt de groep van 20 tot 39 jaar steeds actievers. Na het bereiken van 100 volgers op Instagram kun je inzicht krijgen in de statistieken van jouw volgers. Zo kun je zien welke leeftijdsgroepen het meest vertegenwoordigd zijn, uit welke plaats ze komen en wat hun geslacht is. Dat is uiteraard waardevolle informatie voor verder bereik van je onderneming.

Nieuwe klanten via Instagram bereiken is wellicht anders dan je normaal gewend bent, maar een leuke manier van marketing en zeker niet onmogelijk. Instagram biedt de mogelijkheid tot een andere manier van marketing. Wil jij ook geholpen worden met een vergroot bereik van je onderneming? Wij kunnen je helpen met marketing door maandelijks twee artikelen te schrijven te plaatsen en te promoten. Vraag vooral een demo aan via deze link.