5 Online Advertising Adviezen

Tijdens de lockdown dient ons huis voor veel meer dan alleen een thuis. De studeerkamer wordt gebruikt voor werk, de keukentafel is opeens ook een restaurant en woonkamer lijkt met al die homeworkouts nét op de sportschool. Met al dat thuiswerken spenderen we dan ook veel meer tijd achter onze schermen dan voorheen en advertenties buiten de deur krijgen veel minder bekijks. Kortom: online adverteren is relevanter dan ooit. Maar hoe adverteer je het beste, ook post-corona? Je leest het hieronder…

1: Advertenties van hoogwaardige kwaliteit
Het geld wat je overhoudt door minder offline te adverteren kan je investeren in onlineadvertenties. Je zou dit geld kunnen stoppen in het maken van advertenties van hoogwaardige kwaliteit, bijvoorbeeld video’s. In een wereld waarin we elkaar steeds minder fysiek kunnen zien komt een video het dichtste bij de realiteit. Zo voelen je potentiële klanten zich sneller verbonden en heb je meer kans op een deal.

2: SEO
Maar beter adverteren kan ook zonder veel geld uit te geven aan platformen. SEO is daar het perfecte voorbeeld van. SEO staat voor Search Engine Optimalisation en omvat alle activiteiten die eraan bijdragen dat Google jouw website kan vinden en deze op een zo hoog mogelijke positie toont in de organische zoekresultaten. Dit kan je bijvoorbeeld doen door 1 of 2 keer per maand een artikel te posten op je website. Google staat zelf ook vol met tips om aan SEO te doen, dus doe er je voordeel mee!

3: Lokaal en gericht adverteren
Bij GoogleAds kan je adverteren door SEA (Search Engine Advertising). Hier geldt: wie het meest betaald voor een keyword, krijgt de hoogste ranking. Dus stel dat je een elektronicazaak hebt en je wilt online adverteren. Het zal je veel geld gaan kosten om hoog in de ranking te komen door op het woord ‘computer’ in te zetten. Veel beter is om je specialisatie en locatie aan te halen. Denk goed na over waar jouw doelgroep zich bevindt en wat hun wensen zijn. Wat onderscheidt jouw onderneming van anderen?

4: Personalisatie
Tijdens en post-corona gaan we massaal voor meer personalisatie. Personalisatie vindt al veel plaats op sociale media, bijvoorbeeld met persoonlijke advertenties. Maar ook voor bedrijven loont het om te personaliseren. Een gepersonaliseerde klantbeleving zorgt voor een hogere klanttevredenheid, en dat leidt vervolgens weer tot een hogere klantloyaliteit. Om dit te bereiken helpt het als je jouw buyer persona goed kent en inspeelt op zijn of haar verwachtingen. Als bedrijf kan je personaliseren door bij te houden welke ‘call to actions’ worden aangeklikt op je website en dan gaan segmenteren: Door bijvoorbeeld een e-book of downloadbare brochure te ontwikkelen kan je het e-mailadres van een potentiële klant verkrijgen. Vervolgens kan je gericht doen aan e-mailmarketing.

5: Wat wil de eindgebruiker
In een snel veranderende wereld kan de behoefte van je buyer persona ook veranderen. Blijf daarom goed in gesprek met je (potentiële) klanten om nieuwe trends op tijd te spotten. Een check-in met je loyaalste klanten om hun behoeften te ontdekken kan je daarbij helpen. Door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen ben jij en is jouw onderneming post-coronaproof.

Wat kan Plop voor je doen?
Deze vijf gedachtes kunnen zorgen voor meer traffic naar je website, het vraagt wat tijd en aandacht. De journalisten van Plop Marketing kunnen je veel werk uit handen nemen door hoogwaardige en inspirerende artikelen te schrijven voor jouw onderneming. Zo vergroot jij jouw online bereik en betrokkenheid.
Voor meer informatie kan je een (gratis) gesprek en demo boeken via deze link.